Innovaatio voidaan ymmärtää uutena ideana, käytäntönä tai esineenä. Sitä tapahtuu kaikissa organisaatioissa (startup, PK-yritykset, suuryritykset, julkishallinto, yhdistykset). Ne jaetaan usein kahteen luokkaan: inkrementaaliset eli asteittaiset sekä radikaalit eli mullistavat innovaatiot, joita kuvataan myös sanalla disruptio, joka yleensä mullistaa olemassa olevia toimintatapoja.
Innovaatioprosessi kuvataan usein neljällä vaiheella (mukaillen Juntunen, 2017):
Asiantuntijoillamme on kokemusta kaikista kehitysvaiheista sekä innovoinnin haasteista. Kehittämistyö on aina tapauskohtainen, jonka vuoksi työ tehdään pääsääntöisesti kehittämisprojektina.
Kehittäminen lähtee aina tapauskohtaisesta tarpeesta. Aluksi kartoitetaan yhdessä lähtötilanne ja määritellään tavoite kehittämisprojektille. Mahdollisuuksien mukaan projektissa hyöydynnetään organisaation omarahoituksen tueksi julkisia rahoituspalveluita.
Tilannekartoituksesta saatu toimenpide-ehdotus sisältää aina myös suunnitelman kehittämisprojektin rahoitukselle.
Tarvitseeko yrityksesi tukea palvelun tai tuotteen kaupallistamiseen? Vahvista yrityksesi strategista innovaatiojohtamista ELY-keskuksen palvelulla.
Selvität yhdessä kokeneen liikkeenjohdon asiantuntijan kanssa esimerkiksi innovaation suojaamista, IPR-strategiaa tai patentointia ja kehität sen markkinakelpoisuutta. Konsultoinnissa voidaan myös uudistaa nykyistä tuotetta tai palvelua muuttuneeseen toimintaympäristöön tai markkinatilanteeseen sopivammaksi. Palvelu sopii pk-yrityksille, jotka hakevat innovatiivisella tuotteella tai palvelulla kasvua kotimaassa tai kansainvälisesti.
Innovaatioseteli on tarkoitettu pk-yrityksille, joilla on uusi kansainvälistä kasvupotentiaalia omaava tuote- tai palveluidea ja jonka eteenpäinviemiseksi yritys tarvitsee ulkopuolista osaamista.
Voit ottaa myös suoraan yhteyttä vastuuasiantuntijoihimme. Arvioimme yrityksesi tilanteen, tarpeet ja autamme hakuprosessin käynnistämisessä.
puh. 044 7777 585
[email protected]
Pekan eritysosaamista on erityisesti tuotekehitys, tuotteistaminen, kaupallistaminen, IPR-suojaaminen.
puh. 045 341 3975
[email protected]
Markon eritysosaamista on erityisesti liiketoimintainnovaatiot, liiketoimintamallit, tuotekehitys, tuotteistaminen ja kaupallistaminen.