OBN

Palvelut

Autamme rakentamaan uutta liiketoimintaa ja tehostamaan nykyistä.

Onko suunnitelmissasi kasvu ja sen edellyttämä liiketoiminnan kehittäminen? Kansainvälistyminen? Uusi liiketoimintamalli? Omistajanvaihdos? Mietitkö liiketoiminnan digitalisointia tai kaipaatko uutta suuntaa markkinointiin? Tarpeena organisaation kehittäminen? Kaupallistaminen tai tuotteistaminen?

Ratkaisu on ammattitaitoinen liikkeenjohdon konsultointi

Kohderyhmämme ovat erityisesti pk-yritykset, jotka haluavat kasvaa ja kehittää toimintaansa. Toimialasta riippumatta. Palvelemme hyvällä asenteella myös alkuvaiheen yrityksiä. Asiakkainamme on myös suuryrityksiä, jopa listautuneita. Palvelumme räätälöidään aina organisaatiosi tarpeisiin.

Kaikki palvelumme

Seuraavassa on kooste palveluistamme, joista saat mielikuvan osaamisalueistamme. Jos et kuitenkaan tunnista koosteesta juuri etsimääsi palvelun tyyppiä, ota silti rohkeasti yhteyttä, niin selvitetään sinulle parhaiten soveltuva palvelukokonaisuus sekä siihen parhaat mahdolliset asiantuntijat, jotka voivat löytyä myös kumppaniverkostostamme. 

 

Yleensä ennen konsultoinnin aloittamista on hyvä selvittää yrityksesi nykytila ja kehittämistarpeet, esimerkiksi suunnitelmallisella kyselytutkimuksella tai arvioinnilla.

OBN kasvu ja kansainvälistyminen

Kasvu ja kansainvälistyminen

Onko yritykselläsi halu kasvaa, kansainvälistyä tai uudistaa liiketoimintaa? Sopeutuminen muuttuvaan toimintaympäristöön ja jatkuva kehittäminen ovat menestyvän yrityksen elinehtoja. Vaihtoehtoja on monia, esim. laajentamalla toimintaa uudelle toimialalle, sukupolvenvaihdoksella tai ostamalla uutta liiketoimintaa, kehittämällä markkinointia ja myyntiä sekä kansainvälistymällä. Millaista kasvua yrityksesi hakee ja miten se saavutetaan? Analysoimme yrityksesi nykytilan ja laadimme kanssasi kasvusuunnitelman, jolla  pullonkaulat ohitetaan ja kasvu mahdollistetaan, myös rahoituksen osalta. 

OBN tuottavuus ja digitalisointi

Tuottavuus ja digitalisointi

Tietotekniikan mahdollisuuksien hyödyntäminen, digitalisaatio, ja liiketoiminnan innovointi mahdollistavat merkittävät parannukset henkilöstön hyvinvoinnissa, työn tuottavuudessa ja myös julkisissa palveluissa. Niiden avulla yrityksille löytyvät parhaat edellytykset kasvaa ja menestyä. Keskeistä muutoksessa ja tulosten saavuttamisessa on yhdessä tekeminen ja varsinkin siitä olemme saaneet asiakkailtamme varauksetonta kiitosta. Sitoudumme yhteisiin tavoitteisiin ja pyrimme pitkäjänteiseen yhteistyöhön. Aloita kehittämisen polku yhdessä kanssamme tutustumalla palveluun tästä.

OBN markkinointi

Markkinointi ja asiakkuudet

Markkinointisuunnitelma ja ylipäätään suunnitelmallisuus markkinoinnissa ja myynnissä ovat avain kasvuun. Teemme yhdessä yrityksellesi markkinointi- ja myyntistrategian sekä realistiset suunnitelmat niiden toteuttamiseksi. Tarkennamme palvelupolkua ja luomme tavoitteet mm. hinnoitteluun, tuotteistamiseen, asiakkuudenhallintaan ja jakeluun. Yritykselle soveltuvat ja kustannustehokkaat markkinointikanavat ja -keinot tunnistetaan ja ideoimme yhdessä myynnin tueksi miten digitaalinen markkinointi, some-markkinointi, hakukoneoptimointi ja sähköinen markkinointi hyödyntävät yritystäsi.

OBN johtaminen ja henkilöstö

Johtaminen ja henkilöstö

Kehitämme yhdessä kokeneen liikkeenjohdon asiantuntijan kanssa yrityksesi johtamisen laatua ja prosesseja. Tarpeiden mukaan voidaan keskittyä esimerkiksi hallitus-, johtoryhmä- ja esimiestyöskentelyyn, henkilöstön osaamiseen, motivointiin, rekrytointiin tai työhyvinvointiin. Tavoitteena on laatia strateginen suunnitelma johtamisen kehittämiseksi. 

OBN innovaatioiden kaupallistaminen

Innovaatioiden kaupallistaminen

Innovaatio voi liittyä mihin tahansa liiketoiminnan osa-alueeseen, esim: tuotteeseen, palveluun, liiketoimintamalliin tai toimintojen digitalisaatioon. Sen vuoksi kannattaa valita uuden innovoinnin kumppaniksi ykkösketjun ammattilainen – OBN. Kanssamme muutat innovaation menestyväksi liiketoiminnaksi. Olemme laaja-alaisesti kokeneita liikkeenjohdon asiantuntijoita ja autamme esimerkiksi innovaation suojaamista, IPR-strategiaa tai patentointia ja markkinakelpoisuutta koskevissa asioissa. Uudistamme nykyistä tuotetta tai palvelua ja innovoimme uutta, huomioiden muuttuvan toimintaympäristön ja markkinatilanteen. Tavoitteenamme on menestyminen yhdessä.

innovaatioseteli

Innovaatioseteli

Innovaatioiden kaupallistamisen osalta kannattaa muistaa, että olemme myös Business Finland’in kelpuuttama palveluntuottaja mm. Innovaatioseteli -rahoituksen osalta. Olemme toteuttaneet kymmeniä kaupallistamisen projekteja menestyksekkäästi ja asiakkaamme ovat todenneet, että olemme kumppani, jonka tekemiseen voi luottaa. 

Innovaatioseteli on Business Finlandin tarjoama rahoitus, jota PK-yritykset voivat hakea uusien tuote- tai palveluideoiden kehittämiseen. Seteleillä on tarkoitus rahoittaa sellaisia tuote- tai palveluideoita, joilla on kansainvälistä kasvupotentiaalia ja samalla kannustaa yrityksiä innovaatiotoiminnan kehittämiseen. Tutustu palveluumme tarkemmin tästä.

Yritysten kehittämismalli

Seuraavassa on esimerkkikaavio, miten kehitämme viiden vaiheen mallin Analyysi –> Strateginen suunnitelma –> Innovointi –> Toteutussuunnitelma –> Optimointi avulla asiakkaidemme kilpailukykyä, huomioiden mahdollisuudet digitalisaation hyödyntämiseen sekä organisaation kyvykkyyksien ja johtamisen kehittämiseen.

Digitalisaation
hyödyntäminen

Organisaation
kyvykkyyksien
kehittäminen

Johtamisen
kehittäminen

Analyysivaihe

Analyysivaihe (itsearviointi/automaattinen)

strateginen suunnitelma

Strateginen suunnitelma (visio, tahtotila)

innovointi

Innovointi (skenaariot/vaihtoehdot)

toteutussuunnitelma

Toteutussuunnitelma (miten käytäntöön/roadmap)

optimointi

Optimointi (tehokkuus ja laatu)

Varaa aika ilmaiseen tilannekartoitukseen.

Arvioimme yrityksesi nykytilan ja selvitämme mahdolliset kehittämistarpeet.